До 1 червня в області створять 20 інклюзивно-ресурсних центрів

, Олена Сідорова

03109До 1 червня цього року на Кіровоградщині мають створити два десятки інклюзивно-ресурсних центрів, повідомив очільник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський сьогодні, 14 травня. Таким чином, діти, охоплені інклюзією, матимуть можливість навчатися зі своїми ровесниками у звичайних навчальних закладах.

За його словами, мережу інклюзивно-ресурсних центрів створять до 1 червня. Запрацюють вони з початку нового навчального року.

– З 20 таких центрів в області вже створені два. Зокрема, перший відкрили в обласному центрі. Він має десять штатних посад – логопедів, олігофренопедагогів, практичних психологів, фахівців з лікувальної фізкультури. Відповідно облаштовані як індивідуальні кімнати, так і групові, є логопедичний кабінет. Цей центр готовий ділитися досвідом з іншими територіями. Другий центр відкрили в Маловисківському районі, – зазначив Таборанський.

Також прийняли рішення про створення центрів на шести територіях – Благовіщенський, Добровеличківський, Компаніївський, Новомиргородський і Олександрійський райони та місто Олександрія. Ще 12 територій винесли рішення як проект на розгляд місцевих рад, сесії яких приймуть відповідні рішення.

– На одній з апаратних нарад я говорив про те, що є ініціатива батьків створити дитячий ігровий майданчик для того, щоб там відпочивали діти, які мають інвалідність. Прошу до кінця тижня пропозиції, де організувати такий майданчик і які ресурси потрібні, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Як писала «КП», на Кіровоградщині майже 600 дітей навчаються інклюзивно.

Нагадаємо, 17 квітня дружина Президента України Марина Порошенко та голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко підписали меморандум про долучення області до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

e-max.it: your social media marketing partner