Головний постачальник води на Кіровоградщині перейшов у режим максимальної економії хлору

,

03781Через зупинку підприємства «ДніпроАзот», що виробляє рідкий хлор для знезараження питної води, всі водоканали працюють у максимально можливому економному режимі. Генеральний директор ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Роман Ілик запевнив, запасів хлору вистачить ще на тиждень, а відтак загрози відключення води немає. Тим часом Служба безпеки України розпочала перевірку дій посадових осіб «ДніпроАзоту».

– Дійсно, є така проблема – в середині червня зупинилося підприємство «ДніпроАзот», усі водоканали працюють в економному режимі, – пояснює Роман Ілик. – Близько трьох тижнів узагалі не було жодних можливих постачальників хлору, тому що стояв «ДніпроАзот», а Аульська хлоропереливна станція, що в Дніпропетровській області, тільки потроху роздавала залишки.


Аналогічна ситуація склалася у Вінниці, Києві, Харкові і Запоріжжі. У столиці запасів хлору вистачить на місяць, в інших містах – рахунок іде на дні.


– До наступного тижня у нас є гарантований запас. Сподіваємося, до того часу відновляться поставки. Питанням займається і уряд, і облдержадміністрація. Очікуємо, що пік відсутності хлору переживемо і відключати воду не будемо. Загрози відключення води немає, – наголосив Роман Ілик.


У свою чергу директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук запевнила, що обласна влада тримає питання на контролі.


– Хлорування води здійснюється згідно з технологічним регламентом, поставки хлору відбуваються, перебоїв у подачі води немає. Якщо була б загроза відключення води, були б відповідні повідомлення для населення. А оскільки їх немає, то і сенсу обговорювати цю тему теж нема, – заявила посадовиця.


Тим часом Служба безпеки України розпочала перевірку дій посадових осіб підприємства «ДніпроАзот», які призвели до створення дефіциту рідкого хлору. Водночас Служба перевіряє обгрунтованість здорожчання реагенту.


Нагадаємо, єдиний виробник рідкого хлору в Україні завод «ДніпроАзот» призупинив свою роботу у червні. Компанія готова відновити діяльність за умови підвищення цін на хлор до 30 тисяч гривень за тонну з ПДВ.

e-max.it: your social media marketing partner