У Кіровограді судитимуть «Білих левів»

, КП

03977Обвинувальний акт щодо учасників кіровоградської групи «Білі леви», яких підозрюють у розбійних нападах, направили до суду, повідомляють у прокуратурі області.

Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених частиною 2 статті 126 Кримінального кодексу – побої і мордування, частиною 2 статті 127 – катування, частиною 2 статті 27, частини 2 статті 187 – розбій, частини 3 статті 28, частини 4 статті 187, частини 3 статті 28, частини 4 статті 189 – вимагання, частини 1 статті 304 – втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.


Нагадаємо, під час досудового розслідування підозру оголосили 21 особі, з яких 13 вчиняли злочини, будучи неповнолітніми.

Правоохоронці довели їх участь щодо 13 епізодів злочинної діяльності.


Як повідомляла «КП», торік у лютому правоохоронці затримали активістів групи «Білі леви», які позиціонують себе як борці із педофілами. Її члени відловлюють сексуальних збоченців. Роблять це «на живця» у соцмережах. Далі замість потенційної жертви приходять на зустріч і виховують педофіла, деколи навіть фізично. Усе це знімають на відео і викладають в інтернет. Активісти кажуть, хочуть очистити місто від негідників. Однак правоохоронці – іншої думки. Півроку відпрацювань дали підстави підозрювати «левів» у грабежах і розбоях.

e-max.it: your social media marketing partner