В Устинівському районі створили патронатну родину

, КП

04053Подружжя з села Криничне Устинівського району стало однієї з десяти новостворених патронатних родин в області, повідомила «КП» голова тамтешньої райдержадміністрації Ольга Анісімова-Шило.

– Я у захваті від цієї родини, пишаюсь ними. У них там така тепла атмосфера, вони всім приділяють увагу – і своїм діткам, і тим, які у них зараз під опікою. Діти ладять між собою. Ця родина надихає, хочеться, щоб інші долучались, – каже Ольга Анісімова-Шило.


Раніше подружжя пройшло навчання, отримали відповідні документи і рекомендації .


Наразі у сім’ю влаштовали трьох дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей райдержадміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.


Діти перебуватимуть у патронатній родині до трьох місяців. Якщо за цей час в їхній родині покращиться ситуація, діти повернуться до батьків. В іншому випадку їхніх тата і маму можуть позбавити батьківських прав, а дітей влаштують до сімейних форм виховання.


Нагадаємо, однією з перших патронатних сімей на Кіровоградщині стала родина Веніаміна і Теятни Клічуків зі Світловодська.

e-max.it: your social media marketing partner