Кузьменко закликав МОЗ відреагувати на ситуацію в медуніверситеті

, Олена Сідорова

05930Голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко закликав Міністерство охорони здоровя України звернути увагу на проблему, яка склалася в Донецькому медичному університеті, що базується у Кропивницькому.

– Прошу Міністерство охорони здоров’я, яке відповідає за цей медичний заклад, і правоохоронну систему розібратися, що насправді там відбувається сьогодні і як рішення співпадають із тими цілями, які ми вибудовували кілька років тому, – наголосив Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, Донецький медичний університет перевезли у Кропивницький кілька років тому. Тоді обласна влада мала на меті забезпечити область медичними кадрами, яких бракує в регіоні, і сприяла в наданні приміщення, гуртожитків і створенню сприятливих умов для навчання.

Як писала «КП», понад півтисячі студентів Донецького національного медичного університету міжнародного факультету у Кропивницькому не вийшли на пари, бо хочуть, аби заклад створив їм належні умови для навчання. Інакше, попереджають, звертатимуться до посольств своїх країн.

Зокрема вони вимагали у керівництва вишу облаштувати базу для практичних занять. Кілька днів у навчальному закладі з’ясовували стосунки. До обласного центру навіть прибув перший проректор із Краматорська, де знаходиться адміністрація медуніверситету. Останній зазначав, вся проблема в тому, що виш не отримував у повному обсязі кошти від фірми-посередника за навчання іноземців. Тим часом ректор Донецького національного медичного університету заявив про рейдерське захоплення кропивницького відділення.
e-max.it: your social media marketing partner