У Кропивницькому підняли прапор Військово-Морських сил України на підтримку полонених моряків

, КП

06079У Кропивницькому на площі перед міською радою на підтримку двох полонених із Кіровоградщини – Романа Мокряка і Андрія Артеменка – підняли прапор Військово-Морських сил України сьогодні, 4 грудня, повідомляють у міськраді.

– Ми дуже мудра і дуже мирна нація, але зараз змушені воювати. Ми спільно боремося за те, щоб наших хлопців військових моряків звільнити з полону. Ми закликаємо до цього світову громадськість, політиків. Я переконаний, ми обов’язково звільнимо наших моряків, – сказав міський голова Андрій Райкович.


Честь підняти прапор надали учаснику АТО Віталію Вязовцеву, доньці загиблого Героя України Юрія Олефіренка – Ользі, і мамі полоненого Романа Мокряка – Наталі.

 

Нагадаємо, 25 листопада російські війська захопили два українських катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу». Крім двох моряків із Кіровоградщини, у полоні опинилися ще 21 український боєць. Через конфлікт в Азовському морі наступного дня Верховна Рада оголосила воєнний стан у десяти прикордонних областях.  

Командир захопленого росіянами катера «Бердянськ» – 31-річний Роман Мокряк із Кропивницького району – відмовився давати свідчення Федеральній службі безпеки Росії. Також він не погодився зізнаватися на відео у злочині, якого не вчиняв. 27 листопада кримський окупаційний суд посадив його за грати. Українця звинувачують у незаконному перетині кордону. За це судитимуть і 24-річного Андрія Артеменка з Новоукраїнки, який зараз знаходиться у керченській лікарні.

e-max.it: your social media marketing partner