В Олександрії хочуть обмежити використання штучних квітів на кладовищах

,

07222Міський голова Олександрії Степан Цапюк доручив комунальникам підготувати документацію на обмеження використання штучних квітів на кладовищах, повідомляється на сайті мерії.

«У зв’язку з тим, що на кладовищах збільшуються звалища з використаних пластикових вінків, квітів, які забруднюють навколишнє середовище, КП «Ритуал» разом із управлінням ЖКГ необхідно підготувати проект рішення про обмеження використання штучних квітів на цвинтарях. Також директору КП «Ритуал» доручено надати пропозиції щодо упорядкування території центрального кладовища», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Держпродспоживслужба області закликала жителів Кіровоградщини не нести штучні квіти на кладовища.

«Ці гори штучних квітів почнуть розкладатися і виділяти в атмосферу токсичні речовини – діоксини. Спалювати їх також не можна, адже до складу цього матеріалу можуть входити шкідливі барвники, які також забруднюватимуть повітря. Насамперед під згубну дію потраплять ті, хто перебуватиме поряд із місцем, де спалюватимуть сміття. Потрапляння небезпечних речовин в організм людини може спровокувати розвиток онкологічних захворювань. Не можна і закопувати вінки чи кошики, оскільки матеріал, із якого вони виготовлені, розкладається понад сто років, що надзвичайно шкідливо для довкілля. Чим старше кладовище, тим більша небезпека. Утилізувати ці квіти, відповідно до вимог, також неможливо, оскільки на Кіровоградщині немає сміттєпереробного заводу», – наголошували у службі.
e-max.it: your social media marketing partner