Запорізький апеляційний почав розгляд скарги по справі убивці 10 спецпризначенців

,

092199У Запорізькому апеляційному суді розпочали судові слухання у справі Миколи Бутрименка, якого звинуватили у гибелі 10 спецпризначенців 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго, у п’ятницю, 13 вересня. Рідні загиблих військових вимагають довічного ув’язнення для зрадника, повідомляють на сайті 3-го полку.


Суд задовольнив кілька клопотань. Зокрема, про дослідження матеріалів, зібраних під час негласних розшукових дій. Захист вимагав допитати кількох потерпілих, які не дали свідчення через те, що нібито відмовились брати участь у засіданнях. Адвокат Олена Яркіна стверджує, що підписи на клопотаннях про те, щоб слухати справу без їх участі, підроблені. Проте суд відмовив у цьому клопотанні.

– Кримінально-процесуальний кодекс не передбачає винесення вироку без врахування думки потерпілого. Це грубе порушення процесуального права. Як і раніше, ми вимагаємо, щоб цей вирок скасували й ухвалили нове рішення, яким би визнали Бутрименка винним у тероризмі і позбавили його волі довічно, – повідомила Яркіна.

Розгляд апеляційної скарги продовжать 20 вересня. Початок засідання об 11:00.

Нагадаємо, трагедія сталася 29 липня 2014 року.

Як повідомляла «КП» раніше, суд переніс розгляд справи убивці 10 спецпризначенців.

 

092201

 

092200
  

e-max.it: your social media marketing partner