Крім Ульяновки і Бобринця, за власне майно бореться Долинська сортодослідна станція

,

Працівники сортодослідної станції, що знаходиться у селі Червоне Озеро Долинського району, скаржаться, що після приєднання до ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садівного матеріалу», їм доводиться судитися з державою за землю.

– Численні скарги до Прокуратури Кіровоградської області щодо бездіяльності представників держави, прохання надати роз’яснення Реєстраційною службою та управління Держземагенства – безрезультатні. Заступник прокурора області без з’ясування будь-яких обставин надав чітку інструкцію в.о.начальнику Держземагентсва як позбавити державне підприємство земельної ділянки. Долинську сортодослідну станцію оголошено ліквідованою. І це в той час як є правонаступник)! – повідомили в листі «КП» працівники підприємства.

Люди кажуть, що маючи в користуванні близько двох тисяч гектар землі, державне підприємство-правонаступник вже кілька років поспіль не може переоформити правовстановлюючі документи на землю.

У той же час, за словами працівників, минулого місяця єдиним наказом земельні площі державного підприємства передані відомому в районі фермеру, а разом із землею і господарські двори, на яких, зокрема, знаходиться тракторна бригада Кіровоградської філії ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу».

– Підприємство працююче, забезпечує робочими місцями жителів села Червоне Озеро, пенсіонерів, підтримує наукову діяльність, сплачує податок за землю, платежі до бюджету. Виходить, що державне підприємство продали з потрохами, а що робити людям? Щодня виходити на роботу з думкою, що сьогодні ти вже тут не працюєш, а село просто занепаде, бо хтось набив кишені. А працює в Кіровоградській філії ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» близько 40 чоловік, а це 40 сімей залишиться без засобів до існування, бо комусь заплатили по 350 $ за гектар землі?! І де ж знаходиться Служба Безпеки України, Генеральна прокуратура та Антикорупційні структури? – риторично запитують в листі працівники.

 

Як уже повідомляла «КП», у Бобринецькому районі працівники дослідного господарства бунтують проти нового керівництва, боячись, щоб землю не віддали в суборенду невідомим особам.

 

А працівники сортодослідної станціхї в Ульяновському районі готуються до мінтингу на трасі.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner