Чорноіваненко лише констатує збитковість підприємств облради

,

Шість підприємств, що входять до комунальної власності обласної ради, у трьох кварталах 2015 року були збитковими, йдеться в інформаційному бюлетені ради.

Зокрема, до збиткових зарахували «Дніпро-Кіровоград», газета «Народне слово», автобаза, медично-виробниче підприємство профілактичної дезінфекції «Раттус», реставраційна майстерня і КП «Поліграфія».

Повідомляється, що «Дніпро-Кіровоград» збиткове, бо тариф покриває собівартість лише на 77,3 %.

«Народне слово» пояснювало свою неспроможність «зменшенням продажу газети в роздріб, зменшення доходів від реклами у зв’язку із загальною кризою в країні та все більшою популярністю інтернет-видань, які змінюють друковану пресу».

Автобаза завдає збитків бюджету через зростання палива і запчастин.

«Раттус» свої збитки мотивує податками і обов’язковими платежами, незапланованими капітальними інвестиціями.

Науково-виробнича реставраційна майстерня скаржиться на сезонність своїх робіт, а також на затяжні проплати з бюджету.

«Поліграфія» є збитковою в результаті «зменшення обсягів реалізації послуг із комплектації підручників».

Констатуючи збитковість своїх підприємств, облрада спромоглася лише нарізати завдань «збитківцям». Зокрема, хоче «посилення контролю і відповідальності за дотриманням затверджених витрат і виконання плану доходів, активізації роботи в частині збільшення реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) та ліквідації збитків.

Нагадаємо, головою облради вдруге у грудні став Олександр Чорноіваненко («Батьківщина»).

Як уже повідомляла «КП», Чорноіваненко зареєстрував проект рішення, яким хоче аби йому щомісячно виплачували чотири види надбавок, 60% премію, а також надавали матеріальну допомогу.
e-max.it: your social media marketing partner