Кіровоградська облрада єдина в країні не має юристів

,

3061Кіровоградська обласна рада єдина у державі серед обласних органів місцевого самоврядування, яка не має у структурі виконавчого апарату ані юридичної служби, ані юриста, який би відповідав за правову експертизу документації та здійснював представництво в судах. Про це «КП» повідомив президент громадської організації «Центр співпраці та підтримки міжнародних проектів» та практикуючий юрист Ярослав Турчин.

– Особисто я дуже радий з того, що Чорноіваненко (голова обласної ради – «КП») свого часу вивчився на юриста, проте це не дає підстав для ліквідації чи не найнеобхіднішого структурного підрозділу обласної ради. А його не існує з квітня 2015 року. Такого, як ви можете пересвідчитись відвідавши сайти 22-х облрад України, немає ніде! – наголосив Турчин.

Він зауважив, що відтак, документи, які приймає обласна рада, а також розпорядження керівництва, не проходять належну юридичну експертизу, а тому є ризик їхньої невідповідності Конституції та законодавству, що в подальшому може призвести до оскарження в судах.

– Судові процеси тягнуть за собою витрати, які ляжуть на бюджет. А отже маємо халатне виконання головою своїх обов’язків, – підсумував Турчин.
3059
Нагадаємо, Олександр Чорноіваненко вдруге очолив обласну раду торік у грудні.

Як уже повідомляла «КП», Чорноіваненко підготував проект рішення про призначення собі премій і надбавок.
e-max.it: your social media marketing partner