Порошенка просять повернути в тюрму Лозінського та решту зеків, до яких застосували «закон Савченко»

,

3720На сайті президента Петра Порошенка триває збір підписів під петицією, автор якої вимагає повернути в тюрму Лозінського та решту зеків, до яких застосували «закон Савченко». Петиція подана 29 лютого.

Разом із тим у петиції зазначається про необхідність внести зміни до законодавства, про вдосконалення процедури амністій.

«Шляхом проведення психіатричної експертизи і не тільки, використовуючи міжнародний досвід Швеції, інших країн, які досягли успіху в декриміналізації свідомості ув’язненого. Людину можна амністувати і на наступний день, якщо буде доведено, що її перебування в суспільстві не загрожуватиме життєдіяльності членам суспільства», – уточнює автор петиції Іван Степанко.

Наразі під згаданою петицією підписалося 59 осіб із 25 тисяч необхідних для розгляду Президентом.

Як уже повідомляла «КП», захист Лозінського домігся для нього застосування «закону Савченко». Клопотання суд задовольнив частково, у відбутий термін зарахували 4 роки і 36 днів. Отже, він має право вийти на волю вже наприкінці березня – початку квітня цього року.

Нагадаємо, у червні 2009 року Лозінський вбив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, заподіявши йому численні тяжкі травми за те, що чоловік зайшов у його угіддя.
e-max.it: your social media marketing partner