Жителі Свірневого не дають владі закрити школу

,

3843Близько двох сотень жителів Свірневого, що в Голованівському районі, зібралися  у сільському будинку культури, аби не допустити оптимізації сільської школи в суботу, 12 березня. Про це «КП» повідомив колишній очільник району, а нині депутат райради від «Опозиційного блоку» Олександр Яровий.

– Нещодавно голова райдержадміністрації Олег Голімбієвський розказав, що грошей на школу ніхто не дає, її треба оптимізувати. Тому люди зібралися, бо не хочуть, аби школу закрили. Також вони проти і децентралізації в селі. Зараз у школі навчається 60 дітей. Але влада розказує, що грошей на утримання школи немає. З влади ніхто на сходку не прийшов. Сільському голові сказали, щоб він у вівторок приїхав разом із директором школи і будуть вирішувати питання про оптимізацію, – сказав Яровий.

Батьки, діти та працівники проти будь-якої оптимізації. Кажуть, що в районі є усі можливості для того, щоб зберегти навчальний заклад.

Учасники сходки зібрали близько трьох сотень підписів проти так званої оптимізації. Направлять їх обласній та районній владі, а також в Адміністрацію Президента.

 

Як повідомляла «КП», минулого тижня у селі на зборах громаду фактично змушували погодитися на оптимізацію.


Нагадаємо, у Голованівському районі люди не дали владі закрити школи.

e-max.it: your social media marketing partner