Більше ста громадських організацій закликали Райковича призначити громадські слухання з перейменування

,

3871Представники 105 громадських організацій закликали міського голову Кіровограда Андрія Райковича все-таки призначити громадські слухання з перейменування міста і не піддаватись на емоційні маніпуляції опонентів сьогодні, 14 березня.

– Нехай Верховна рада призначає якусь форму опитування. Давайте якимось чином шукати механізм, щоб виявити думку громади. Це неправильно, коли купка агресивно налаштованих людей емоційно тисне на громаду, – зазначила голова громадської організації «Воля» Еліна Мороко.

Міський голова, у свою чергу, зазначив, що громадські слухання відмінив через те, що існувала небезпека використання зброї під час обговорення варіантів перейменування міста.

Очільник міста також наголосив, що, за його інформацією, Верховна рада, не перейменує зараз місто на Єлисаветград. Якщо кіровоградці хочуть бачити якусь назву, пов’язану з ім’ям Святої Єлисавети, нехай пропонують.

Також під час зустрічі громадські активісти вручили Андрію Райковичу листа, у якому запропонували перейменувати Кіровоград на Єлисавет або Свято-Єлисавет.

Як повідомляла «КП», голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко наказав правоохоронцям публічно розказати про тих, хто планував провокації на громадських слуханнях з перейменування Кіровограда.

Нагадаємо, міський голова Кіровограда Андрій Райкович відмінив громадські слухання через можливі силові провокації.
e-max.it: your social media marketing partner