За рік до кримінальної відповідальності притягли 33 прокурорів

,

3896З лютого минулого року до кримінальної відповідальності за корупційні злочини та злочини проти учасників Революції Гідності притягнуто 33 прокурорів, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Генпрокуратуру.

24 прокурорів притягнули до кримінальної відповідальності за корупційні дії, а дев’ять – за злочини проти мирних протестувальників під час Революції Гідності.

Серед найрезонансніших справ – направлення до суду обвинувального акту стосовно екс-прокурора Сумської області Руслана Білоконя, який з метою перешкоджання проведенню мирних зборів без доказів притягнув до кримінальної відповідальності п’ятьох депутатів Сумської міськради.

Також оголосили у розшук екс-прокурора Київської області Володимира Бабенка за вчинення низки злочинів з метою незаконного звільнення Віктора Лозинського. Про підозру повідомили заступнику прокурора Подільського району Києва Олексію Білому за фактом вимагання та отримання ним хабара 150 тисяч доларів.

Додамо, що у 2012 році до кримінальної відповідальності притягнули чотирьох прокурорів, у 2013 – жодного, у 2014 – вісім.

Нагадаємо, у червні 2009 року Лозінський вбив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, заподіявши йому численні тяжкі травми за те, що чоловік зайшов у його угіддя.

Як уже повідомляла «КП», захист Лозінського домігся для нього застосування «закону Савченко». Клопотання суд задовольнив частково, у відбутий термін зарахували 4 роки і 36 днів. Отже, він має право вийти на волю вже наприкінці березня – початку квітня цього року.
e-max.it: your social media marketing partner