У Кіровограді підполковник міліції в суді довів своє незаконне звільнення після атестації

, КП

4135Кіровоградський окружний суд визнав незаконним наказ Національної поліції про звільнення підполковника, який не пройшов атестацію, і вирішив поновити його на посаді та стягнути з Нацполіції шість тисяч гривень, повідомляє «Страна.ua».

Повідомляється, що правоохоронця звільнили через службову невідповідність.

Комісія вирішила, що під час переатестації він був не щирий, ухилявся від прямих відповідей, не зміг навести жодного досягнення в роботі, не бажає змін, захищає стару систему, не розуміє суть реформи.

Крім того, атестаційна комісія відзначила «низький професійний потенціал» і «високі корупційні ризики».

Однак, Кіровоградський окружний суд визнав такі аргументи недостатніми.

Зокрема, у протоколі засідання комісії не вказано перелік питань, які задавали підполковнику, і не наведено його відповіді. А відео і аудіозапис не велися. Відповідно, судді не змогли ознайомитися з ходом атестації.

У суді вирішили скасувати наказ Національної поліції про звільнення та поновити правоохоронця на посаді з 25 лютого.

Окрім цього Кіровоградський суд вирішив стягнути з Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 6 тисяч 30 гривень.

– Співробітники внутрішньої безпеки не перебувають в номенклатурі Головного управління Нацполіціі області. Фізично вони працюють тут, але є співробітниками центрального офісу Нацполіціі. І атестацію вони проходили в Києві. Думаю, суд відбувся в Кіровограді просто за місцем проживання позивача, – пояснили в поліції Кіровоградської області.

Нагадаємо, учора колишні правоохоронці оголосили безстрокову акцію протесту у Кіровограді, вимагаючи перерахунку заробленого.

Раніше «КП» повідомляла, що напередодні переатестації з олександрійської поліції почали масово звільнятися правоохоронці.
e-max.it: your social media marketing partner