Ларін пропонуватиме керівництву ВР відкласти перейменування Кіровограда

, КП

larin6Народний депутат від «Опозиційного блоку» Сергій Ларін готує звернення до керівництва Верховної ради з пропозицією відкласти перейменування міста, щоб за цей час парламентарії напрацювали легітимний механізм участі містян у процесі зміни назви. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Готую звернення до керівництва Верховної ради з пропозицією відкласти перейменування Кіровограда. Рада повинна розробити легітимний механізм участі жителів міста в перейменуванні (референдум, опитування – не має значення, головне, щоб він мав юридичну силу). Нехай вносять у бюлетень усі назви, які будуть запропоновані. І тоді люди дадуть відповідь: як повинне називатися місто, а Верховна рада має прийняти це і затвердити своїм рішенням.

І це буде рішення парламенту європейської країни – України. Якщо ні, то всі стогони з приводу європейськості можна викинути в урну історії!» – заявив Сергій Ларін.

Нагадаємо, раніше Ларін оприлюднив «дорожню карту» з прозорого перейменування Кіровограда.

Як уже повідомляла «КП», КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда, сьогодні, 18 квітня.

Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування Кіровограда на Кропивницький.
e-max.it: your social media marketing partner