«Кіровоградтепло» відхрестилося від претензій активістів з приводу дозволів на автономки і «перевело стрілки» на місцеву владу

,

5253Керівництво ДП «Кіровоградтепло» відхрестилося від звинувачень ініціативної групи кіровоградців у забороні облаштування автономного опалення і переклало відповідальність на місцеву владу. Про це йдеться в офіційному листі підприємства, яке отримала «КП».

У ДП «Кіровоградтепло» пояснюють, надання дозволу на на переобладнання центральної системи опалення в багатоквартирних житлових будинках на індивідуальну є компетенцією органів місцевого самоврядування. Питання ж відключення від мереж централізованого опалення в багатоповерхових житлових будинках регулюється Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затвердженими відповідною урядовою постановою.

У коментарі підприємства, зокрема, йдеться, аби облаштувати в квартирі автономку, треба отримати відповідні дозволи і технічні умови для розробки проекту індивідуального теплопостачання і відокремлення від мереж центрального опалення. Однак у Кіровограді склалася вкрай нестандартна, порівняно з іншими містами України, ситуація, пов’язана з масовим хаотичним встановленням джерел автономного опалення в окремих квартирах на підставі дозволів на від’єднання від централізованого опалення, що видавались міжвідомчою комісією міськради протягом 2008-2015 років. Це призвело до збоїв у роботі внутрішньобудинкової системи опалення будинків в цілому і численних скарг інших мешканців. Відключення окремих квартир по стояку в багатоквартирних будинках призводило до розбалансування гідравлічного режиму роботи внутрішньобудинкової системи опалення, перерозподілу теплоносія, зменшення подачі теплоносія на інші стояки.

Керівництво ДП «Кіровоградтепло» наголосило, що поважає право кожного громадянина на вільний вибір виду опалення власної квартири, але наполягає на виконанні вимог чинного законодавства і закликає не порушувати права споживачів, які не мають можливості встановити автономку у своїх житлових приміщеннях, не порушувати систему централізованого теплопостачання міста, від якої залежить теплозабезпечення об’єктів соціальної сфери.

Як уже повідомляла «КП», кіровоградцям не дають дозволи на втановлення автономок. З огляду на це, активісти заявили про лобіювання владою інтересів теплопостачальників, а не городян.
e-max.it: your social media marketing partner