Екс-голову Держсанепідслужби Кіровоградщини, якого зловили на хабарі, випустили під заставу

,

5252Головного санітарного лікаря України, колишнього начальника Держсанепідслужби області Святослава Протаса, який організував всеукраїнську схему отримання хабарів, випустили під заставу в розмірі 413 тисяч гривень. Таке рішення прийняв Солом’янський районний суд Києва вчора, 2 липня, повідомила суддя Олена Калініченко, пишуть «Українські новини».

За словами судді, Протас зобов'язаний внести заставу протягом п’яти днів.

Як повідомляла «КП», Протаса затримали 30 червня за підозрою у розкраданні бюджетних коштів у особливо великих розмірах.

«Одночасно по всій країні проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані! Група чиновників на чолі з Протасом розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 000 гривень) учасники афери були затримані.

Протас був затриманий у власному кабінеті, як організатор розкрадань. Він попередньо змовився про те, як і за якими правилами мають викрадатися і відмиватися бюджетні гроші. Оперативниками НАБУ і Нацполіціі за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів», – написав на своїй сторінці у Facebook глава МВС Арсен Аваков.

Нагадаємо, Святослав Протас з кінця 2012 року був начальником Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області, головним державним лікарем Кіровоградської області.
e-max.it: your social media marketing partner