Пенітенціарії області визнали існування в Кіровоградській «шістці» заборонених предметів

,

5380Пенітенціарна служба області визнала існування в Кіровоградській виправній колонії №6 заборонених предметів. В той же час вона спростувала фото, розповсюджені колишнім керівником Державної пенітенціарної служби України Сергієм Стареньким з приводу начебто надто м’яких умов утримання в’язнів у дисциплінарному ізоляторі.

«Повідомляємо, що фото, які розміщені на сторінці екс-голови, були зроблені в 2014-2015 роках, так як деякі засуджені, котрі зображені на світлинах, звільнилися ще в грудні 2014 року. На жаль, потрапляння заборонених предметів до пенітенціарних закладів (в тому числі і мобільних телефонів, за допомогою яких засуджені користуються мережею інтернет) має місце, але керівництвом управління та установ виконання покарань ДПтС України в Кіровоградській області  вживаються всі заходи щодо надійного перекриття каналів надходження у зони, що охороняються, заборонених до використання речей і предметів.

Так, за 2016 рік в установах області при спробі доставки у зону, що охороняється, вилучено: мобільних телефонів – 57; наркотиків – 176 грн; спиртних напоїв – більше ніж 70 літрів; грошей – 867 грн; встановлено два випадки неслужбових стосунків.

За всіма фактами вилучення заборонених предметів складались адміністративні протоколи та направлялись до суду. В разі вилучення наркотичних речовин правопорушники передавались до органів поліції.

Оперативна обстановка в усіх установах Кіровоградської області контрольована та стабільна», – йдеться у повідомленні пенітенціаріїв області.

Нагадаємо, колишній керівник Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький на своїй сторінці у Facebook заявив, що у колонії №6 засуджені, які порушили режим, сидять в дисциплінарному ізоляторі при відкритих дверях і з забороненими предметами.

«Ось так зараз живе Кіровоградська ВК-6. Це після того бунту, який відбувся місяць тому. Так адміністрація ВК та Мін'юст відійшли від старих «репресивних радянських методів». Звертаю увагу – це ДІЗО-ПКТ. Тут утримуються порушники режиму. Там заборонено, згідно закону, майже все зайве. Зверніть увагу на двері. Вони чомусь не зачинені. Отакий правопорядок в колонії після того, як там «нічого не відбулося». «Реформатори рулять», – написав він.

Нагадаємо, на початку червня з'явилася інформація про бунт в’язнів у цій колонії.

Згідно з повідомленням «Синдикату», у штабі колонії вбили одного ув’язненого.
e-max.it: your social media marketing partner