На Кіровоградщині фермери озброїлися «калашами» проти чиновників-хабаринків

, КП

5458У Кіровоградській області 150 фермерів одночасно купили 150 автоматів Калашникова і всі чиновники стали «шовковими». Так фермери борються з хабарництвом, повідомив віце-президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Микола Стрижак, пишуть agronews.org.


– 150 фермерів одночасно законно придбали 150 автоматів Калашникова. Жодного разу їх поки не застосували. Але тепер прокурор району, як шовковий. Голова РДА, побачивши фермера, низько кланяється. Голова райради почав бачити в фермерів шанованих людей, – заявив Стрижак.

За його словами, раніше фермери ходили до чиновників з палицями, який вимагав хабар у 300 доларів із гектара.

– Голова асоціації запитав у свого районного земельника, чому фермери три роки не можуть продовжити договори оренди, а хтось інший за тиждень оформив сотні гектарів землі. Земельник каже: «Розумієте, потрібно 300 доларів за кожен гектар, але це не мені, це в Київ». Голова асоціації вийшов в коридор. Через хвилину разом із ним до кабінету зайшли ще 22 фермера, у кожного в руці дерев'яна ніжка від стільця. Постукали по столу і запитали: «Так скільки-скільки тобі треба з гектара, повтори?» У відповідь почули: «47 гривень 50 копійок», – розповів Стрижак.

Як уже повідомляла «КП», Кабмін звільнив екс-голову Держсанепідслужби Кіровоградщини, якого спіймали на хабарі.

 

Нагадаємо, кіровоградських посадовців Держгеокадастру затримали під час одержання від представника фермерського господарства 14 500 доларів США за оформлення документів на оренду 62 гектарів землі.

e-max.it: your social media marketing partner