Кабмін звільнив екс-голову Держсанепідслужби Кіровоградщини, якого спіймали на хабарі

,

5396Кабінет міністрів звільнив Святослава Протаса, якого підозрюють у розкраданні держкоштів, з посади заступника голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України. Таке рішення закріплене розпорядженням уряду №483 від 13 липня, пише «112».

Крім того, згідно з розпорядженням №486 від 13 липня втратило чинність розпорядження №994 від 16 жовтня 2014 року про тимчасове покладення на Протаса обов'язків голови Держсанепідслужби.

Нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва обрав для головного санітарного лікаря Святослава Протаса запобіжний захід у вигляді застави в сумі 413 тисяч 400 гривень. Пізніше стало відомо, що за Протаса внесли заставу. За затриманого паралельно з Протасом директора департаменту СЕС Олександра Чепурного, підозрюваного у хабарництві, внесли заставу в сумі 250 тисяч гривень.

Нагадаємо, Протасу інкримінують організацію схеми з розкрадання державних коштів. У цій справі у глав ще 19 обласних СЕС проводилися обшуки, їх допитували. Протас тимчасово виконує обов'язки голови ДержСЕС з жовтня 2014 року. З кінця 2012 року він був начальником Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області, головним державним лікарем Кіровоградської області.
e-max.it: your social media marketing partner