Савченко: Людям жити в цьому місті. Їх право голосу мало б бути важливішим

, КП

5466Київський експерт з туризму Анжела Савченко у прямому ефірі «Громадського радіо» заявила, що влада не працює з громадою. Верховна рада повинна була врахувати думку кіровоградців, адже їхнє право голосу мало б бути важливішим.

– Я вважаю, що Український інститут національної пам’яті встановив дуже вузькі рамки перейменування. Півроку треба було працювати з громадою. Найлегше було обізвати громаду «ватниками». Треба визнати той факт, що у нас влада не працює з громадою. Влада звикла використовувати громаду. Людям жити в цьому місті. Їх право голосу мало б бути важливішим. У мене немає великого оптимізму з приводу перейменування саме на Кропивницький, тому що версій було багато, – заявила експерт.

Нагадаємо, Верховна рада в рамках закону про декомунізацію перейменувала Кіровоград на Кропивницький. Рішення підтримали 230 народних депутатів.

Тим часом народний депутат, екс-очільник Кіровоградщини Сергій Ларін збирає команду юристів, щоб скасувати перейменування Кіровограда на Кропивницький.

Як повідомляла раніше «КП», жителі перейменованого Кіровограда мітингували під стінами міськради проти нової назви Кропивницький.
e-max.it: your social media marketing partner