Завтра суд розгляне справу кіровоградського судді, якого копи затримали п’яним за кермом

, Олена Сідорова

5711Кіровоградський районний суд області розгляне три адмінпротоколи, складені копами на суддю Кіровського райсуду Кіровограда, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, втікав від патрульних і чинив їм опір, повідомив «КП» в.о. голови суду Михайло Сарап. Засідання відбудеться завтра, 17 липня, о 15:00.

– Закон передбачає, що всі три протоколи мають бути об’єднані в одне провадження і слухатися одним суддею, – уточнив Сарап і додав, що слухання справи проводитиме особисто.

Зокрема, суд одночасно розглядатиме три матеріали – за частиною 1 статті 130 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, статтею 122-­2 – невиконання водіями вимог про зупинку, а також статтею 185 – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військово­службовця Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як з’ясувала «КП», спочатку – 28 липня – адміністративні протоколи передали до рідного суду затриманого – Кіровського райсуду Кіровограда. Проте, щоб не було суддівської взаємовиручки, 1 серпня матеріали направили до обласного Апеляційного суду, який і визначив підсудність. 2 серпня матеріали отримав Кіровоградський районний суд і призначив дату розгляду.

Як повідомляла «КП», 25 липня близько опівночі патрульні поліцейські Кіровограда затримали за кермом нетверезого суддю Кіровського районного суду міста Кіровограда. Пізніше суддя заявив, що його побили і поскаржився на патрульних до прокуратури. За фактом імовірного перевищення службових обов’язків патрульними у ході затримання, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.
e-max.it: your social media marketing partner