Кіровоградський суддя, якого підозрюють у нетверезому кермуванні, не визнає вини (ФОТО)

, Олена Сідорова

5719Суддя Кіровоградського районного суду міста Кіровограда Олексій Галаган, який, за версією патрульних, керував автомобілем у нетверезому стані, втікав від копів та чинив злісну непокору, не визнає своєї провини і вважає, що обставини, зазначені в складених на нього адміністративних протоколах, не відповідають дійсності. Про це він заявив під час судового засідання у Кіровоградському районному суді області сьогодні, 23 серпня. Втім патрульні та громадські активісти, які прийшли до зали суду, з його думкою не згодні.

На сьогоднішнє засідання Галаган прийшов у супроводі вже двох адвокатів – Володимира Буряка та Альони Білоконь.

Під час слухання справи дали свідчення двоє патрульних другої роти – Сергій Сафонов, який здійснював зупинку автівки Галагана, та Олександр Бєлошевський, який складав адмінпротокол за частиною 1 статті 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У залі суду присутнім продемонстрували відео затримання, майже півторахвилинної погоні за автівкою та освідування Галагана у наркодиспансері.

Зокрема, на першому відео видно, як патрульні зупинили Галагана, пояснивши, що в нього не працює підсвітка номерного знаку. Після перевірки документів патрульний сказав Галагану, що має підозри на його алкогольне сп’яніння і запропонував проти алкотест.

– При спілкуванні з ним я виявив запах алкоголю із порожнини рота, нечітку мову та нечітку ходу. Тому запропонував пройти тест, – пояснив патрульний Сафонов. 5849

На пропозицію патрульного Галаган кілька разів відповів: «Я згоден». Втім, через деякий час після спілкування по телефону він сів у свою автівку, поїхав додому і зачинив ворота. Камера відеоспостереження також зафіксувала погоню за суддею.


Після цього його доставили до наркодиспансеру для проходження освідування. У додатку до протокола, наголошують патрульні, у наркодиспансері лікар вказав, що на тілі Галагана немає тілесних ушкоджень.

Через кінець робочого дня та відсутність патрульного Жуковського, який складав адмінпротокол за статтею 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця), засідання вирішили перенести на 26 серпня.

Початок о 16:00.

Як повідомляла «КП», 25 липня близько опівночі патрульні поліцейські Кіровограда затримали за кермом нетверезого суддю Кіровського районного суду міста Кіровограда. Пізніше суддя заявив, що його побили і поскаржився на патрульних до прокуратури. За фактом імовірного перевищення службових обов’язків патрульними у ході затримання, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Як з’ясувала «КП», спочатку – 28 липня – адміністративні протоколи передали до рідного суду затриманого – Кіровського райсуду Кіровограда. Проте, щоб не було суддівської взаємовиручки, 1 серпня матеріали направили до обласного Апеляційного суду, який і визначив підсудність. 2 серпня матеріали отримав Кіровоградський районний суд і призначив дату розгляду.

Зокрема, суд розглядає одночасно три матеріали – за частиною 1 статті 130, статтею 122-2 та статтею 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

5847

5848

e-max.it: your social media marketing partner