Мажор, якого звинувачують у смертельному ДТП, проситься під домашній арешт

, Олена Сідорова

5920Син колишнього начальника обласної фіскальної служби кіровоградець Олександр Постриганенко, якого звинувачують у скоєнні смертельної ДТП, просить суд застосувати до нього іншу міру запобіжного заходу – тримання в СІЗО замінити на домашній арешт. З відповідним клопотанням звернувся до суду адвокат затриманого, сьогодні 25 серпня.

Прокурор натомість просить продовжити тримати Постриганенка у СІЗО.

– Це необхідно, щоб запобігти спробам переховування від органів досудового розслідування та суду, а також перешкоджати розслідуванню кримінального провадження. Підозрюваний має можливість впливати на свідків, створювати обставини для перекручення фактичних даних. Одна з підстав застосування тримання під вартою – міцні соціальні зв'язки, а також можливість змінювати місце проживання, – заявив прокурор.

Потерпіла сторона повністю підтримує клопотання прокурора.

Проте адвокат каже, що міцні соціальні зв'язки навпаки будуть гарантією, що підзахисний не переховуватиметься. Водночас, наголошує, Постриганенко готовий віддати паспорт громадянина України та закордонний паспорт, що унеможливить його виїзд за кордон.

– Я вважаю, що можна змінити на більш м'який запобіжний захист, наприклад, домашній арешт, – сказав сам підозрюваний.

Нагадаємо, сьогодні, 25 серпня, спливає термін застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном два місяці.

Ленінський районний суд обрав Постриганенку запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою без можливості внести грошову заставу. У суді Олександр каявся та попросив пробачення. Проте пізніше адвокат Постриганенка подав скаргу про обрання іншої міри запобіжного заходу, не пов’язаної з триманням під вартою. Апеляційний суд відмовив. Зал рішенню аплодував стоячи.

Як уже повідомляла «КП», 27 червня близько 20:00 20-річний водій «Citroen» перевищив швидкість, вилетів на зустрічну смугу і врізався у «Москвич». У машині знаходилося шестеро людей, з яких троє дітей. 59-річний водій «Москвича» помер в лікарні, решта пасажирів значно травмувалося.

За інформацією очевидців, водій «Citroen» був у нетверезому стані.

e-max.it: your social media marketing partner