У Кіровограді презентують «поетичну» стіну, вірш для якої обрав сам Жадан

, Олена Сідорова

6279В обласному центрі на будівлі бібліотеки імені Чижевського в рамках арт­проекту «Поезія стін» активісти написали уривок вірша Сергія Жадана «Стільки дощу не вмістить жодна весна…», який поет сам обрав на прохання команди організаторів. Урочисте відкриття «віршованої стіни» відбудеться у День бібліотек сьогодні, 30 вересня, о 17:00.

– Ми написали на електронну пошту листа Сергію Жадану. Він відгукнувся і на наше прохання обрав саме цей вірш. Збірка «Тамплієри», до якої увійшов цей поетичний твір, побачила світ наприкінці серпня. Цікаво, що обирав він вірш тоді, коли збірка ще не була презентована. Ми були неймовірно раді, що Жадан нам відписав і що його абсолютно новий вірш жителі міста зможуть читати на стіні в нашому місті, – розповіла «КП» одна із координаторів проекту Ірина Лозова.

Нагадаємо, у рамках арт­-проекту у Кіровограді вже з’явилося сім «поетичних» стін, зокрема, на огорожі третього окремого полку спецпризначення. Як запевняють координатори, таким чином вони намагаються популяризувати українську культуру та мистецтво, а також зменшити кількість зіпсованих вандалами стін.
e-max.it: your social media marketing partner