Апеляційний суд залишив під вартою Новенського селищного голову, якого спіймали на хабарі (ФОТО, ВІДЕО)

, Олена Сідорова

6492Голову Новенської селищної ради Кіровограда Сергія Денисенка, якого підозрюють у хабарництві, не відпустили на поруки тамтешніх депутатів та відмовили змінити міру запобіжного заходу. Відповідне рішення прийняв Апеляційний суд Кіровоградської області сьогодні, 13 жовтня.

Апеляційну скаргу не задовольнили. Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і суму застави залишили без змін. Денисенко має можливість вийти з СІЗО, сплативши заставу в сумі 200 неоподаткованих мінімумів – трохи більше 275 тисяч гривень.


Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.


Жителі селища Нове, які прийшли підтримати Денисенка, на хвилин 15 заблокувавши зал засідання, кричали на прокурорів та скандували: «Ганьба», «Нехай ваші діти так страждають», «Бог на світі є», «За що Домаскін вдома, а Денисенко тут? Обох тримайте під вартою!», «У нас немає грошей на заставу, того й не випускають», «Ганьба телебаченню!», «Хто замовник?», «Скільки вам заплатили?», «Будемо добиватися на всю Україну!».


Окрім цього, вони погрожували мітингами та перекриттям дороги біля апеляційного суду.


Нагадаємо, сьогодні Апеляційний суд Кіровоградської області розглядав апеляційну скаргу, подану захистом Денисенка з проханням обрати для нього більш м'яку міру запобіжного заходу, не пов'язану з триманням під вартою.

Як повідомляла «КП», голову Новенської селищної ради Кіровограда Сергія Денисенка, якого нещодавно затримали на хабарі, залишили під вартою на два місяці з можливістю вийти під заставу.

Його імовірного посередника – Петра Домаскіна – суд відпустив під домашній арешт.

Нагадаємо, військова прокуратура Кіровоградського гарнізону спільно зі співробітниками Кіровоградського Управління захисту економіки Національної поліції затримала на хабарі голову Новенської селищної ради Кіровограда у середу, 5 жовтня.

«Зазначений посадовець, діючи при посередництві свого знайомого, вимагав та одержав від представника приватного підприємства таку «винагороду» за позитивне рішення ради про надання згоди на продаж земельної ділянки сільськогосподарського призначення комерційній структурі», – уточняли у військовій прокуратурі і додають, що продаж ділянки, площею 2,8 гектара, планувався за значно заниженою вартістю.

Фігуранту справи, а також його посереднику готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу – одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, а також клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

6493

e-max.it: your social media marketing partner