В Олександрії чоловіка, який жорстоко вбив людину гвоздодером, відпустили після оголошення вироку за «законом Савченко»

, КП

5919Житель Олександрії, який у 2011 році до смерті забив гвоздодером чоловіка, вийшов на волю достроково за «законом Савченко» одразу після оголошення судом вироку 13 жовтня, пише «Моя Олександрія».

Чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки з товаришем наніс не менше десяти ударів гвоздодером в область голови, спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді відкритої проникаючої черепно-мозкової травми, рани обличчя, правого вуха та волосистої частини голови, синці та садна обличчя, крововилив у м'які тканини волосистої частини голови, забій головного мозку в комплексі з переломом кісток черепу. Потерпілого доставили до лікарні, де від отриманих травм він помер.


Зловмисника визнали винним і засудили до 8,5 років позбавлення волі.


Проте, застосувавши до обвинуваченого «закон Савченко», йому зарахували у термін відбуття покарання термін попереднього ув’язнення, чотири роки, два місяці та 19 днів, з розрахунку один день переднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.


Вбивцю звільнили з-під варти в залі судового засідання.

Як повідомляла «КП», екс-помічник прокурора Анатолій Душинський, який у Кіровограді, будучи п’яним за кермом, на своєму позашляховику насмерть збив 17-річного Сашка Богатирьова у жовтні 2013 року і втік із місця пригоди, з берзня на волі. Його звільнили за так званим «законом Савченко».

Нагадаємо, на початку квітня за «законом Савченко» на волю вийшов Віктор Лозінський, який вбив у мисливських угіддях жителя Голованівського району Валерія Олійника.

Загалом у Кіровоградській області від початку дії «закону Савченко» вийшли на волю 237 злочинців – 24 вбивці, 22 засуджених за тяжкі тілесні ушкодження, 26 осіб, які вчинили злочини, пов’язані з наркотиками, 4 засуджених, які привласнювали, розтрачували майно, зловживаючи службовим становищем. Крім цього, звільнилися двоє злочинців­військовослужбовців. Відтепер також на свободі 29 грабіжників, 74 крадії, 42 розбійники та четверо хуліганів.

Загальна кількість засуджених, до яких застосовано «закон» в області, – 1484. Чекають свого звільнення ще 1247 засуджених. Із них 250 убивць, 78 засуджених, які завдали тяжких тілесних ушкоджень, 99 злочинців, які мали справи з наркотиками.

 

e-max.it: your social media marketing partner