Колишні міліціонери вийшли на акцію протесту, вимагаючи перерахувати їм пенсії

,

6811На центральній площі обласного центру зібралося близько півсотні пенсіонерів МВС з усієї області на всеукраїнську акцію протесту сьогодні, 10 листопада. Подібний мітинг вони влаштовували більше півроку тому – в квітні. Втім, кажуть, рішучих кроків до вирішення їхнього питання влада не зробила, а тому екс-міліціонери з тими ж вимогами вийшли знову. Попереджають: якщо питання не буде вирішено – вдаватимуться до радикальних дій.

Колишні правоохоронці вимагають повернути їм надбавки за оперативно-розшукову діяльність, яку отримують їхні колеги з усіх областей, але не отримують ті, хто працював на Кіровоградщині. Друга вимога також незмінна – щоб Закон «Про Національну поліцію», відповідно, і усі пільги, компенсації та соціальні гарантії, розповсюджувався і на пенсіонерів МВС.

Протестувальники кажуть, всього на Кіровоградщині близько семи сотень пенсіонерів – колишніх працівників карного розшуку. Менше сотні вже отримують надбавки, оскільки виграли суди. Але залишаються ті, хто досі не в повному обсязі отримує заслужену пенсію.

«Аналізуючи дії влади щодо колишніх працівників міліції, складається враження, що на сьогодні пенсіонери МВС України залишилися поза Законом. Нас не чують або не хочуть чути», – пише в резолюції полковник міліції у відставці, організатор акції Микола Швець.

Свої вимоги міліціонери передали до столиці. Якщо вирішення питання не зрушить з місця – планують оголосити безстрокову всеукраїнську акцію протесту, закликатимуть пенсіонерів МВС до пенсійного майдану, блокуватимуть роботу адміністративних приміщень, голодуватимуть і перекриватимуть вулиці.
e-max.it: your social media marketing partner