У голови Новенської селищної ради арештували майно: землю, магазин і дві квартири

,

6488Ленінський районний суд Кіровограда наклав арешт на частину майна, яке належить голові Новенської селищної ради Сергію Денисенку, якого військова прокуратура Кіровоградського гарнізону Південного регіону України звинувачує в отриманні хабара.

« З урахуванням викладеного, слідчий суддя дійшов до висновку, про необхідність застосування такого виду забезпечення кримінального провадження як арешт майна, оскільки він забезпечить виконання можливого покарання у виді конфіскації майна, та враховуючи, що ОСОБА_2 обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою – «КП»), клопотання підлягає частковому задоволенню», – йдеться в ухвалі суду.

Зокрема, суд наклав арешт на третину земельної ділянки в Новоукраїнському районі, на офісне приміщення (адреса не вказана), на магазин у Чернігові, на чотирикімнатну квартиру (адреса не вказана) і на третю частину трикімнатної квартири у Кривому Розі.

У своєму клопотанні військова прокуратура звертала увагу суду на той факт, якщо не накласти арешт на майно, існує ризик «його відчуження, що призведе до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі».

Арешт передбачає заборону користуватися вказаним майном.

Крім того, в ухвалі суду зазначається, що військова прокуратура Кіровоградського гарнізону Південного регіону України розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні, фігурантом якого був Денисенко ще у травні.

Як уточнили «КП» у військовій прокуратурі, захист Денисенка подав апеляцію на ухвалу Ленінського райсуду, однак її залишили без змін.

Як повідомляла «КП», повідомлення про підозру Денисенку озвучили 6 жовтня.

21 жовтня Денисенко вийшов під заставу, внісши майже 300 тисяч гривень.
e-max.it: your social media marketing partner