Селищний голова Нового, якого затримали на хабарі, знайшов майже 300 тисяч і вийшов під заставу

, Олена Сідорова

6488Голова Новенської селищної ради Кіровограда Сергій Денисенко, якого підозрюють у хабарництві, вніс заставу у сумі трохи більше 275 тисяч гривень і вийшов із СІЗО. Про це «КП» стало відомо з власних джерел. Цю інформацію «КП» підтвердили і у військовій прокуратурі Кіровоградського гарнізону.

Нагадаємо, Ленінський районний суд Кіровограда обрав Денисенку міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з можливістю внесення застави у сумі 200 неоподаткованих мінімумів.

На це рішення захист Денисенка подавав апеляцію, втім апеляційну скаргу не задовольнили. Також суд не відпустив Денисенка на особисту поруку 26 депутатів Новенської селищної ради.

Жителі селища Нове, які прийшли підтримати Денисенка, на хвилин 15 заблокували зал засідання, кричали на суд і прокурорів та скандували: «Ганьба», «Нехай ваші діти так страждають», «Бог на світі є», «За що Домаскін вдома, а Денисенко тут? Обох тримайте під вартою!», «У нас немає грошей на заставу, того й не випускають», «Ганьба телебаченню!», «Хто замовник?», «Скільки вам заплатили?», «Будемо добиватися на всю Україну!».

Імовірного посередника Денисенка – Петра Домаскіна – суд відпустив під домашній арешт.

 

Нагадаємо, військова прокуратура Кіровоградського гарнізону спільно зі співробітниками Кіровоградського Управління захисту економіки Національної поліції затримала на хабарі голову Новенської селищної ради Кіровограда у середу, 5 жовтня.

«Зазначений посадовець, діючи при посередництві свого знайомого, вимагав та одержав від представника приватного підприємства таку «винагороду» за позитивне рішення ради про надання згоди на продаж земельної ділянки сільськогосподарського призначення комерційній структурі», – уточняють у військовій прокуратурі і додають, що продаж ділянки, площею 2,8 гектара, планувався за значно заниженою вартістю.

Фігуранту справи, а також його посереднику готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу – одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, а також клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

e-max.it: your social media marketing partner