Працівники Побузького феронікелевого домоглися підвищення зарплати

,

9709Працівники Побузького феронікелевого комбінату, що в Голованівському районі, дводенним страйком і перекриттям дороги домоглися підвищення заробітної плати, повідомили вони «КП».

– Під час того, як траса була перекрита, до нас приїхав голова райдержадміністрації. Він поспілкувався з людьми і поїхав на переговори з керівництвом. Домовилися до того, що з липня заводчанам піднімуть зарплату на 22%, а інженерно-технічним працівникам – на 10%. З вересня має бути друге підвищення – ще на 20%. До того ж, якщо спочатку адміністрація погрожувала звільнити 10-15 ініціаторів страйку за порушення трудової дисципліни, то після переговорів пообіцяла нікого не чіпати – не звільняти і не позбавляти місячної і квартальної премій. Але з умовою, що півроку ці ініціатори себе не проявлятимуть, – розповів «КП» працівник заводу і наголосив, що результатом страйкарі задоволені частково. – Ми вимагали підвищити на 30%, а не на 22%. Цього недостатньо, аби нормально прогодувати родину і зібрати дітей до школи.

Як писала «КП», близько трьох сотень працівників Побузького феронікелевого комбінату вийшли пікетувати адміністрацію у понеділок, 26 червня. У цей час завод продовжував працювати. Цілі заблокувати роботу підприємства у страйкарів не було.

Наступного дня поблизу села Пушкове, за 12 кілометрів від Побузького вони перекрили трасу «Київ-Одеса».

Нагадаємо, у червні 2015 року комбінат потерпів від рейдерського нападу. Тоді працівники цілодобово захищали завод від озброєних рейдерів і перемогли у протистоянні.

Побузький феронікелевий комбінат – єдине підприємство в Україні та на теренах колишнього Радянського Союзу, де у промисловому масштабі виробляється нікель із бідних окислених нікелемістких руд.
e-max.it: your social media marketing partner