Голова Кіровоградської РДА проводить розслідування, щоб з’ясувати як його «цензурне» доручення потрапило у ЗМІ?

,

1621Голова Кіровоградської районної державної адміністрації Віктор Дайдакулов проводить службове розслідування, аби з’ясувати, як його доручення керівнику апарату про вичитку районної газети «Зоря», потрапило в ЗМІ, повідомило джерело райдержадміністрації.

Нині голова райдержадміністрації публічно заявляє про те, що у документі мова йде про вичитку газети вже після друку.

Як вдалося з’ясувати «КП», ще до появи даного доручення, Дайдакулов в усній формі вимагав від керівника апарату РДА Володимира Червоного уважно вичитувати газету саме перед друком, а не після.

– Голова ніяк не заспокоюється. Він під тиском змушував завідувача сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю з’ясовувати, яким чином це доручення потрапило на сторінки веб-сайтів. Він зняв їй надбавки. Це явно тиск. Він хотів приватизувати адміністрацію, в тому числі й газету «Зоря». Але є люди, які не дають йому цього зробити. Ця людина далека від державної служби. Раніше від нього усно поступали накази про вичитку газети. Проте я домігся письмового наказу для доказів. Якби він щось розумів у державній службі, то ніколи б цього доручення не видав, – говорить Червоний.

Керівник апарату також повідомив, що на нього ниті здійснюється неабиякий тиск.

– Змушував людей писати на мене доповідні, пояснювальні записки. Я отримав догану за те, що я не вичитав №48 «Зорі», і вони придумали для мене таке розпорядження про неповну відповідність займаній посаді. Він уже відвіз клопотання про моє звільнення до облдержадміністрації. Він не зупиниться, його не цікавлять закони, думає лише про те, як вижити інакомислячих людей із адміністрації, – підсумував Червоний.

Нагадаємо, тиждень тому «КП» оприлюднила документ, згідно з яким голова Кіровоградської РДА Віктор Дайдакулов доручає керівникові апарату Володимиру Червоному здійснювати вичитку газети. У самій районці таке рішення назвали цензурою і прагненням приватизувати «Зорю».
e-max.it: your social media marketing partner