КМІС і «Рейтинг»: 82% кіровоградців проти перейменування міста на Кропивницький

, КП

4283Згідно з результатами соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології і Соціологічної групи «Рейтинг», більшість жителів Кіровограда проти перейменування міста на Кропивницький.

Зокрема, переважна більшість населення – 82% – не підтримують рекомендації профільного Комітету Верховної ради про перейменування міста на Кропивницький. Чверть містян навіть готові вийти на акції протесту.

Водночас у разі відсутності у списку назви Кіровоград більшість населення – 55% – обирають варіант Єлисаветград. За Кропивницький – всього 8%.

Якби містянам довелося обирати між Єлисаветградом і Кропивницьким, то 68% жителів проголосували б за Єлисаветград. Прихильників Кропивницького – більш як у 5 разів менше!

Опитування проводилося з 6 по 11 квітня 2016 року на замовлення громадської організації «Кіровоградське земляцтво».

Методом особистого інтерв’ю опитано 1000 респондентів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення Кіровограда.

Статистична похибка – 0,95.

Як уже повідомляла «КП», КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентують сьогодні результати соціологічного дослідження «Думки і погляди жителів Кіровограда стосовно перейменування міста».

Нагадаємо, 2 квітня кіровоградці запустили флешмоб «Запитай у мене, як назвати моє місто».

Раніше комітет Верховної ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендував Раді перейменувати Кіровоград на Кропивницький.
e-max.it: your social media marketing partner