«Золотий карась», «Лісова пісня» і «Козацька долина». «КП» продовжує цікавитися, що пропонують туристам бази відпочинку області

,

6940 1Коли долар вперто довів, що подорожувати за кордон більшості наших співвітчизників уже не по кишені, турагенції взялися шукати місця відпочинку всередині України. Кіровоградщина ще не в змозі конкурувати з тими ж Львівщиною, Закарпаттям, Івано­Франківщиною чи Одещиною, втім і тут є що подивитися і чим надихнутися.

Розвивати внутрішній туризм, кажуть експерти, нині вигідно. Однак у цьому напрямку роботи ще не початий край. Адже чимало об’єктів, які б могли нині стати візитівками області, потребують вправного менеджменту та інвестицій. Та й ті, хто вже взявся робити бізнес на організації відпочинку, не завжди співвідносять свою послугу й ціну. «КП» уже розповідала про принади Світловодського району. Нині мова піде про інші території області, готові приймати туристів.

«Золотий карась»

Для рибалок – це непоганий куточок, аби усамітнитися з природою. Їхати недалеко, туристична база розташована за 25 кілометрів від обласного центу у Володимирівці Кіровоградського району. Автівкою дорога забере до півгодини, автобусом – трохи довше.

Власники комплексу пропонують як невеличкі будиночки, так і двоповерховий котедж, розрахований на цілу компанію.

– У ньому може розміститися 13 осіб, – рекламує Григорій Лайтер. – Є сауна, три спальні, телевізор, інтернет. Ціна 20-годинного відпочинку становить 1800 гривень.

 

6941

 6942

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Риболовля у вартість оренди котеджу не входить. За бажання посидіти з вудкою доведеться доплатити 150 гривень.

Харчування також обраховується окремо.

Є на території бази і давньоримська баня – казан на 4-5 осіб, у якому воду нагрівають до 40 градусів. Ціна такого задоволення 300 гривень.

Оздоровчий комплекс «Лісова пісня»

Хто хоче згадати радянське минуле, може сміливо їхати в Оникієве Маловисківського району. Оздоровчий комплекс «Лісова пісня» здебільшого приймає дітей на літній і зимовий відпочинок, а також гірників зі Смолінської шахти. Проте у міжсезоння туди будь-хто може приїхати і подихати лісовим повіт­рям. Двомісний номер на добу коштуватиме 250 гривень і ще трохи більше сотні доведеться заплатити за триразове харчування. Якщо турист невибагливий до інтер’єру і комфорту, а його просто тягне в ліс, такий відпочинок саме для нього. З розваг там іще можуть запропонувати екскурсію до Оникіївського лісництва.

 

6943

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хутір «Козацька долина»

Майже дві години забере дорога до Карбівки Добровеличківського району, але витраченого часу ні секунди не шкода, коли побачиш, куди потрапив. Тамтешній фермер Юрій Попелюх збудував туристично-розважальний комплекс Хутір «Козацька долина», зданий конкурувати з карпатськими колибами.

Комплекс вражає своїм етностилем. Там є хата-музей українських старожитностей, готельний комплекс із усіма зручностями, звіринець, полонина, ставки і… вівці.

Двомісний номер на добу обійдеться всього у 300 гривень. Смачно і недорого можна поїсти у ресторані, який теж вражає самобутнім інтер’єром.

Не менше захоплення викликає зоопарк. Там привільно почувають себе африканські і австралійські страуси, носухи, кенгуру, дикобраз, лами, дикі свині, олені, а також лебеді й качки. Любителі порибалити також можуть відпочити з вудкою на березі, а хто надає перевагу пасивному відпочинку, знайде чим зайнятися у гостинній господі. Там із задоволенням можна зустрічати Новий рік у компанії друзів чи провести вікенд із родиною.

 

6944

Слово експерта

– Наше завдання сьогодні відкривати область туристам. Хочемо, аби люди знали, що гарно відпочити можна і в себе вдома. Не обов’язково їхати далеко за моря – Кіровоградщина має багато живописних і цікавих куточків, куди можна дістатися на власному авто чи автобусом. Чимало наших об’єктів здатні на рівні конкурувати з уже розкрученими місцями відпочинку, – зауважила очільниця департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Животовська.

 

Фото: Олена Данилишин
 

e-max.it: your social media marketing partner