Вищий спецсуд скасував рішення про дострокове звільнення Лозінського

,

1120Вищий спеціалізований суд задовольнив касаційну скаргу прокуратури та скасував ухвалу Апеляційного суду Київської області, завдяки якій колишній народний депутат від «Батьківщини» Віктор Лозінський, засуджений за вбивство, вийшов на свободу. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у Facebook.

«Вищим спеціалізованим судом задоволено касаційну скаргу прокуратури та скасовано ухвалу Апеляційного суду Київської області від 06.04.2016, якою залишено без змін ухвалу Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 25.02.2016 про звільнення Лозінського В.О. умовно-достроково від відбування покарання на невідбуту частину покарання – 1 рік 11 місяців 08 днів позбавлення волі», – написав Луценко.

 


Як уже повідомляла «КП», торік 6 квітня Апеляційний суд Київської області підтвердив законність умовно-дострокового звільнення Лозінського, засудженого за вбивство.

Нагадаємо, у лютому 2016 р Бориспільський міськрайонний суд Київської області підтримав клопотання захисту екс-нардепа Віктора Лозінського про його умовно-дострокове звільнення на підставі «закону Савченко» про залік одного дня в СІЗО за два дні відбування покарання за вироком суду.

1 березня прокуратура Київської області подала апеляційну скаргу на рішення суду по умовно-дострокового звільнення Лозінського на підставі «закону Савченко».

20 квітня 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях в Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 року.

9 квітня 2012 року Апеляційний суд Києва пом’якшив вирок Лозінському, зменшивши термін покарання до 14 років.

У березні 2013 року Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справах переглянув справу Лозінського. Суд перекваліфікував статтю звинувачення з умисного вбивства на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень і призначив нове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у 2014-му односельці Лозінського заявляли, що він довго не сидітиме.

У червні 2009 року Лозінський убив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, заподіявши йому численні тяжкі травми за те, що чоловік зайшов у його угіддя.

Завтра, 6 квітня, Лозінський святкує своє 53-річчя.

e-max.it: your social media marketing partner