Ульяновський район перейменували на Благовіщенський

,

4713

Верховна рада проголосувала за перейменування шести сіл та одного районного центру на Кіровоградщині. Постанову «Про перейменування окремих населених пунктів та районів» депутати ухвалили на своєму засіданні сьогодні, 19 травня.

Зокрема, місто Ульяновка тепер має назву Благовіщенське. Район, відповідно, називатиметься Благовіщенським.

Окрім того, село Володимиро-Іллінка Бобринецького району відтепер називатиметься Апрелівським, село Свердлове цього ж району – Златопіллям.

Село Володимиро-Ульяновка Олександрійського району перейменували на село Стецівка, а село Петрівське Петрівського району – на село Козацьке.

 Нові назви отримали і два села в Устинівському районі: Димитрове назвали Новоігорівкою, а Третій Інтернаціонал – Іванівкою.

Нагадаємо, наступного тижня мають перейменувати Кіровоград.

Як повідомляла «КП», спікер ВР Андрій Парубій заявив, що до 26 травня декомунізація в Україні буде завершена.

Нагадаємо, що 12 травня питання перейменування Кіровограда вже піднімалося в ВР. Профільний комітет Ради рекомендував перейменування міста в Кропивницький.

Як писала «КП», 18 квітня КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда.

Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування Кіровограда на Кропивницький.

e-max.it: your social media marketing partner