Кримінальну справу проти студентів-живодерів з Олександрії відновили

, Олена Сідорова

4782Кримінальне провадження проти викладача та чотирьох студентів Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету – першокурсників, майбутніх лікарів ветеринарної медицини, які жорстоко вбили цуценя та зняли на відео його розчленування, відновили на прохання редакції «КП», повідомили в прокуратурі області.

«Ваш лист про незгоду із закриттям кримінального провадження за фактом жорстокого поводження з твариною на території Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету прокуратурою Кіровоградської області розглянуто.

Інформую, що станом на 19.07.2016 року рішення про закриття кримінального провадження №12016120070000893 за ч. 1 ст. 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами) скасоване, досудове розслідування відновлене та триває», – йдеться у відповіді на лист «КП».

Нагадаємо, редакція газети «Кіровоградська правда» звернулася до прокурора області Анатолія Коваленка з заявою відновити слідство стосовно студентів.

Раніше кримінальне провадження закрили, оскільки правоохоронці не знайшли в злочині ознак кримінального правопорушення. Водночас відносно всіх учасників склали адміністративні протоколи про притягнення їх до відповідальності за статтею 89 «Жорстоке поводження з тваринами» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як писала «КП», на початку квітня четверо студентів жорстоко познущалися над твариною, яку взяли у волонтерів. Першокурсники спочатку втопили цуценя в пакеті з водою, а потім під наглядом викладача його розчленували. Резонансний випадок насилля над твариною викликав бурхливу реакцію як у захисників тварин, так і в громадськості.

Пізніше спеціальна комісія, яка працювала в закладі, визнала поведінку студентів девіантною.
e-max.it: your social media marketing partner