Медуніверситет у Кропивницькому подав на відрахування 800 студентів

,

06589Донецький національний медичний університет, що базується у Кропивницькому, подав на відрахування 800 студентів із першого, другого і третього курсів міжнародного медичного факультету. Наказ про відрахування зявився на офіційному сайті закладу вчора, 7 лютого.

Студентів відрахували у зв’язку з ухиленням ТОВ «Українські освітні послуги» від укладання договорів за навчання та утворенням заборгованості з оплати за навчання.

Натомість ті учора, 7 лютого, на протесті заявляли, що вносили оплату.

Як писала «КП», під час санкціонованих слідчих дій у Краматорську та Кропивницькому, де розташовані філії Донецького медуніверситету, працівники Головного слідчого управління спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ виявили протиправно отримані посадовцем вишу два елітні автомобілі марки «BMW» загальною вартістю понад сто тисяч доларів.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року понад півтисячі студентів Донецького національного медичного університету міжнародного факультету у Кропивницькому не вийшли на пари, бо хочуть, аби заклад створив їм належні умови для навчання. Інакше, попереджають, звертатимуться до посольств своїх країн.

Зокрема вони вимагали у керівництва вишу облаштувати базу для практичних занять. Кілька днів у навчальному закладі з’ясовували стосунки. До обласного центру навіть прибув перший проректор із Краматорська, де знаходиться адміністрація медуніверситету. Останній зазначав, вся проблема в тому, що виш не отримував у повному обсязі кошти від фірми-посередника за навчання іноземців. Тим часом ректор Донецького національного медичного університету заявив про рейдерське захоплення кропивницького відділення.

Як писала «КП», голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко закликав Міністерство охорони здоров’я України звернути увагу на проблему, яка склалася в Донецькому медичному університеті.
e-max.it: your social media marketing partner