Апеляційний суд відпустив підозрюваних у вибухах у Кропивницькому

, КП

08354У Кропивницькому директору і головному інженеру ТОВ «Елан-Ві», на якому сталися вибухи, змінили запобіжні заходи – відпустили під особисті зобов’язання. Таке рішення Апеляційний суд області прийняв учора, 8 липня, повідомляють у суді.


Нагадаємо, 27 березня, на вулиці Київській сталося сім вибухів через горіння трьох автомобілів із зрідженим газом. Внаслідок цього загорілися поряд розташовані 10 легкових автомобілів, п’ять вантажівок і будівлі колишньої СТО.

Пожежу локалізували о 20:55, о 22:45 – ліквідували.

Від пожежі та вибуху постраждали чотири особи.

31 березня водiй автоцистерни, яка вибухнула на автомобiльнiй стоянцi на Київській, помер у лiкарнi. У чоловіка було 40% опіків. Спочатку його госпіталізували у реанімацію, а згодом перевели в опікове відділення.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович і начальник обласної поліції Роман Козьяков прокоментували вибухи.

Поліція Кіровоградської області відкрила кримінальне провадження через вибухи.

У прокуратурі області зазначили, що вибухи автоцистерн у Кропивницькому сталися через порушення техніки безпеки. 

Тоді міський голова Кропивницького Андрій Райкович доручив ретельно обстежити будинки, які розташовані поблизу газової заправки, де сталися вибухи.

Керівнику ТОВ «Елан-Ві», яке продає пальне, і головному інженеру цього підприємства, на якому сталися вибухи, повідомили про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки.

Кіровський районний суд 1 квітня обрав запобіжний захід керівнику ТОВ «Елан-Ві», на якому сталися вибухи, і 30 березня - головному інженеру цього підприємства.

e-max.it: your social media marketing partner