Обласна рада не хоче виділити 10 тисяч на людські петиції?

,

3610Кіровоградська обласна рада не хоче виділити трохи більше десяти тисяч гривень на те, щоб на офіційному сайті органу самоврядування з’явився розділ прийому електронних петицій від громадян. Про це йдеться у відповіді на запит депутата обласної ради Андрія Тесленка, текст якого у своєму розпорядженні має «КП».

Зокрема у ньому сказано, що обласна рада здійснила моніторинг цінових пропозицій на виконання робіт із модернізації сайту й отримала рахунок на 10,5 тисячі гривень.

«На даний час кошторисом утримання Кіровоградської обласної ради на 2016 рік зазначені кошти не передбачені. Разом із тим під час внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік перед депутатським корпусом буде порушено клопотання про виділення коштів на виконання вимог статті 23 Закону України «Про звернення громадян», – відповів депутату перший заступник голови облради Юрій Гугленко.

Тим часом як удалося з’ясувати «КП», своїм рішенням від 14 січня 2016 року №23 «Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 грудня 2015 року №16 «Про обласний бюджет» (додаток 3) обласна рада передбачила майже шість(!) мільйонів гривень на своє утримання.

Зокрема, на захищені статті – понад три мільйона гривень. А це оплата праці – 2,8 мільйона гривень і оплату комунальних послуг – 322 тисячі.

Решта, а це майже 2,6 мільйона гривень, – на утримання апарату. Причому, з них 645 тисяч гривень – на загальнообласні заходи, що фінансуються обласною радою.

Тим не менш, згідно з інформацією джерела в обласній раді, за кошти, передбачені на загальнообласні заходи, з-поміж іншого остання планує видати депутатський вісник.

Нагадаємо, обласну раду очолює Олександр Чорноіваненко («Батьківщина»).

Як уже повідомляла «КП», раніше на сайті облради з’явився проект рішення про щомісячну виплату Чорноіваненку чотирьох видів надбавок, 60% премії, а також матеріальної допомоги.

Кіровоградська обласна рада – єдина в Україні, яка не має юриста.
e-max.it: your social media marketing partner