Ларін: Перейменування Кіровограда буде легітимним лише тоді, коли влада запитає думку в жителів

,

4628Народний депутат від «Опозиційного блоку» Сергій Ларін переконаний, що лише жителі Кіровограда повинні самостійно обрати назву для свого міста. Таку думку він висловив на своїй сторінці у Facebook після спілкування із активістами, які мітингували під стінами Верховної ради проти перейменування Кіровограда на Кропивницький сьогодні, 12 травня.

«Сьогодні в черговий раз Верховна рада розглядала питання про перейменування населених пунктів і я говорив з людьми, які спеціально приїхали з Кіровограда, щоб не дозволити владі їх ламати через коліно і щоб не допустити насильного перейменування їхнього рідного міста.

Не можна переназивати міста і селища як кому заманеться. Перейменування Кіровограда буде тільки тоді легітимним, коли влада запитає думку у людей. Саме тому кіровоградці повинні активніше висловлювати свою думку в ЗМІ і на громадських зборах, щоб їх почув кожен!

Вибирати назву для міста повинні ті люди, які в ньому живуть, платять податки, народжують дітей, будують там нові будинки і роблять його кращим! А не ті, хто там ніколи не був. Ці політики і декомунізатори з Інституту Національної пам'яті просто хочуть вляпатися в історію подібно більшовикам, які тричі перейменовували місто на свій манер.

Тільки надавши людям можливість самостійно вибрати назву для свого міста, парламент зможе довести свою європейськість. А слова про децентралізацію і передачі повноважень на місця не виявляться порожній балаканиною», – написав він.

Нагадаємо, сьогодні парламент вкотре не перейменував Кіровоград. Тим часом під стінами Верховної ради мітингували противники назви Кропивницький.

Як повідомляла «КП», основного лобіста Інгульська, Директора Інституту Національної пам’яті Володимира В’ятровича звинувачують у фальсифікації історії.

Нагадаємо, 18 квітня КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда.

Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування Кіровограда на Кропивницький.
e-max.it: your social media marketing partner