Основного лобіста Інгульська звинувачують у фальсифікації історії

,

4587Американський журнал, який пише про зовнішню політику «Foreign Policy», звинуватив Директора Інституту Національної пам’яті Володимира В’ятровича у фальсифікаціях історії, пише «Страна».

Зокрема у статті «Історик, який відбілює минуле України» мова йде про те, що В’ятрович прибирає з державних архівів матеріали про погроми і етнічні чистки, щоб відбілити ОУН-УПА та інших націоналістів.

На думку автора статті Джоша Коена, стурбованість за недоторканість українських архівів при В’ятровичі викликає його дурна слава серед західних істориків, які вважають, що він ігнорує або навіть фальсифікує історичні документи.

«Науковці із його колективу публікують сфальсифіковані документи, – сказав професор російської та радянської історії із Північно-Східного університету Джефрі Бердс. – Я знаю це, оскільки бачив оригінали, робив копії, а потім порівнював їх із оригіналами», – пише автор статті Коен.

Нагадаємо, В’ятрович є одним із найактивніших лобістів назви Інгульськ для перейменування Кіровограда.

Як уже повідомляла «КП», згідно з результатами соціологічного дослідження двох авторитетних компаній – КМІС і «Рейтинг», кіровоградці проти насильницького перейменування міста.
e-max.it: your social media marketing partner