Кіровоградські профспілки долучилися до всеукраїнського маршу протесту проти «драконівських» тарифів

,

5322У столиці кілька тисяч людей з усіх регіонів України, в тому числі й Кіровоградщини, розпочали марш протесту проти підвищених тарифів на компослуги. Вони зібралися під Кабміном, щоб вимагати зниження плати за газ, світло і воду, а також підвищення зарплат до європейського рівня.

У Києві рушив марш протесту із кількох тисяч учасників: одна колона – з парку Шевченка, інша – з парку Слави. Частина протестантів уже перекрила вулицю Грушевського. Марш розпочнеться під стінами Верховної ради, де незабаром має розпочатися засідання, проте кінцева ціль – Кабінет Міністрів.

Більшість учасників маршу – представники трудових профспілок з різних куточків України. Вони розповіли, що прибули до Києва із закликом до центральної влади підвищити заробітні плати, третина яких сьогодні йде на оплату компослуг, ціни на які значно зросли. Люди вимагають підвищити зарплати до європейського рівня, зокрема встановити мінімальну заробітну плату в розмірі 3067 гривень. Гасло маршу: «Європейським цінам – європейські зарплати».

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевняє, що громадянам України не доведеться віддавати за комунальні послуги більше 20% свого доходу. За його словами, держава надасть фінансову допомогу незаможним українцям.

Як повідомляла «КП», кіровоградські профспілки вирішили долучитися до всеукраїнської акції протесту через «драконівські» тарифи.

Нагадаємо, сьогодні у Кіровограді перед міськвиконкомом протестують більше сотні жителів міста, яким не дозволяють встановити автономне опалення.
e-max.it: your social media marketing partner