Екс-голова Держсанепідслужби Кіровоградщини, якого зловили на хабарі, вніс заставу

,

5223Головний санітарний лікар України, колишній начальник Держсанепідслужби області Святослав Протас, який організував всеукраїнську схему отримання хабарів, вніс заставу в сумі 413 тисяч гривень і на два місяці вийшов на свободу, пишуть «Українські новини» з посиланням на слова адвоката Протаса – Максима Джеваги.

За словами адвоката Протаса Максима Джеваги, повна сума застави 413 тисяч гривень була внесена в четвер, 7 липня.

Адвокат зазначив, що спочатку Протас вніс особисті 22 тисячі гривень, потім його мама внесла ще близько 100 тисяч гривень.

Решту суми, за словами Джеваги, внесли тесть і мама підозрюваного, взявши позику в банку.

Також захисник зазначив, що 7 липня була подана апеляційна скарга на запобіжний захід Протасу.

– Даний запобіжний захід не є правильним. Тому що підозра є необгрунтованою, – заявив Джевага. – Підозри Протасу базуються на матеріалах негласних слідчих дій Національного антикорупційного бюро і не доступні стороні захисту.

Нагадаємо, прокуратура просила суд обрати Протасу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави в сумі 413 тисяч гривень.

Раніше стало відомо, що 30 червня за організацію схеми по розкраданню державних коштів затриманий головний санітарний лікар України Святослав Протас. У глав ще 19 обласних СЕС проводяться обшуки, їх допитують.

«Протаса затримали у власному кабінеті, як організатора розкрадань. Він попередньо змовився про те, як і за якими правилами мають викрадатися і відмиватися бюджетні гроші. Оперативниками НАБУ і Нацполіціі за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів», – написав на своїй сторінці у Facebook глава МВС Арсен Аваков.

Протас тимчасово виконував обов'язки глави ДержСЕС з жовтня 2014 року. Разом з ним був затриманий начальник департаменту Санітарної служби України Чепурний. Він також вніс за себе заставу в розмірі 250 тисяч гривень.

Нагадаємо, Святослав Протас з кінця 2012 року був начальником Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області, головним державним лікарем Кіровоградської області.
e-max.it: your social media marketing partner