Дружини кіровоградських спецпризначенців вимагають у Порошенка звіту

, КП

5707Рідні кіровоградських спецпризначенців Сергія Глондара та Олександра Корінькова взяли участь в акції «Не кидай своїх!» у Києві під стінами Адміністрації Президента. Мітинг організувала Надія Савченко з вимогою до глави держави Петра Порошенка відзвітувати, що зроблено для визволення військовополонених.

– Наші хлопці вже 540 днів у полоні. З них – 48 днів немає зв’язку. У нас немає жодних гарантій безпеки життя полонених, відсутня будь-яка інформація про їхнє місце знаходження. Чоловіки, які були в полоні раніше, розповідали про те, що забирали їх без торгів та без обмінів. А те, що відбувається зараз – заполітизований довгий процес обміну. Надія Савченко сказала, що наших хлопців готові прямо зараз обміняти на двох сепаратистів, але, за словами СБУ, на це знадобиться щонайменше п’ять місяців. Цією акцією ми не критикуємо владу, а намагаємося зрозуміти чи є результати роботи зі звільнення, – прокоментувала «КП» сестра Сергія Глондара – Людмила.

Зокрема, учасники акції підписали звернення до Президента з вимогою розповісти про стан справ та заходів, які зараз робляться для того, щоб звільнити полонених.

– Лист зареєстровано. Я буду чекати зустрічі з Президентом, щоб передати йому списки полонених. Матері хлопців також чекатимуть із ним зустрічі, – заявила Надія Савченко.

Як уже неодноразово повідомляла «КП», кіровоградські спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков утримуються російськими бойовиками уже другий рік поспіль.

З тих пір дружини військовополонених оббивають пороги чиновницьких кабінетів, аби визволити їх. Представники влади футболять жінок від однієї інстанції до іншої.

Нагадаємо, щоб достукатися до Президента, дружини чоловіків – Юлія та Катерина – розпочали збір підписів під зверненням до нього.

Тим часом Савченко пообіцяла дружинам кіровоградських військовополонених допомогти з їхнім визволенням.
e-max.it: your social media marketing partner