ВАСУ зареєстрував п’ятий позов про скасування перейменування Кіровограда

,

5756Вищий адміністративний суд України зареєстрував уже п’ять позовів про скасування перейменування Кіровограда на Кропивницький.

Зокрема, мова йде про позов доцента Кіровоградського педагогічного університету імені Винниченка Ігоря Спінула.

«Якби кілька років тому мені хтось сказав, що за можливість разом з іншими жителями вирішувати, як повинне називатися наше місто, мені доведеться боротися в суді, – ніколи б не повірив. Але ця влада як не один «сюрприз» підсуне, так інший. Кілька днів тому я звернувся до суду з позовом про скасування перейменування Кіровограда. Учора мені повідомили, що його вже зареєстрували.

Я люблю своє місто і саме тому хочу, щоб мої вихованці, щоб наше нове талановите, яскраве і особливе покоління, виступаючи і перемагаючи на різних конкурсах, не соромилися вимовляти його назву – нав’язану. Грубо нав’язану.

Я не політична людина, я не заглиблююся в усі ці підкилимні ігри, інтриги і «чорні» технології... Тому кажу те, що думаю: наше місто, люди, які в ньому живуть і які люблять його не менше, ніж я, гідні абсолютно іншого. І своїм позовом я хочу законним способом вказати цій владі, що взяти і проігнорувати волю двохсот тисяч чоловік – це моральний злочин. І за це потрібно відповідати. Як на мене, майбутні вибори – це найкращий час розплатитися», – написав він у Facebook.

На уточнююче запитання «КП», про який саме суд іде мова, Спінул зазначив, що Вищий адміністративний.

Нагадаємо, народний депутат, екс-очільник області Сергій Ларін першим подав позов про скасування постанови про перейменування Кіровограда на Кропивницький. Згодом ще три позови подали громадська організація та двоє жителів міста.

Як уже повідомлялося, Верховна рада перейменувала Кіровоград на Кропивницький на своєму засіданні 14 липня.

У квітні КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда. Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування міста на Кропивницький.
e-max.it: your social media marketing partner