Кримінальну справу проти олександрійських живодерів можуть знову закрити

, Олена Сідорова

4782Кримінальне провадження проти чотирьох студентів Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету – першокурсників, майбутніх лікарів ветеринарної медицини, які жорстоко вбили цуценя та зняли на відео його розчленування, на цьому тижні можуть знову закрити. Про це «КП» розповів керівник Олександрійської місцевої прокуратури Ігор Білоусов сьогодні, 30 серпня.

За його словами, після відновлення раніше закритого кримінального провадження правоохоронці призначили ще ряд додаткових експертиз, проте ознак кримінального правопорушення скоріше всього так і не знайдуть. До того ж, адмінматеріали, складені на усіх студентів, уже розглянули у суді.

– Спочатку прийняли рішення закрити провадження, склали відносно всіх учасників адмінматеріали про притягнення їх до відповідальності за статтею 89 «Жорстоке поводження з тваринами» Кодексу України про адміністративні правопорушення, відправили їх до суду. Пізніше Генеральна прокуратура скасувала рішення про закриття, надала письмові вимоги для з’ясування певних моментів у зв’язку з суспільним резонансом, які на даний час вже майже виконані. Адмінматеріали, складені відносно всіх студентів, вже розглянули. Який вид стягнення призначив суд – мені поки не відомо. Відносно викладача адмінматеріал ще не розглядали. Оскільки закон виключає наявність подвійної відповідальності, то кримінальну відповідальність вони, скоріше за все, не понесуть. Після завершення всіх слідчих дій кримінальне провадження можуть знову закрити, – наголосив Білоусов.

Як писала «КП», на початку квітня четверо студентів жорстоко познущалися над твариною, яку взяли у волонтерів. Першокурсники спочатку втопили цуценя в пакеті з водою, а потім під наглядом викладача його розчленували. Резонансний випадок насилля над твариною викликав бурхливу реакцію як у захисників тварин, так і в громадськості.

Пізніше кримінальне провадження, яке відкрили проти учасників події, закрили, оскільки правоохоронці не знайшли в злочині ознак кримінального правопорушення.

Після звернення редакції газети «Кіровоградська правда» до прокурора області Анатолія Коваленка з заявою відновити слідство стосовно студентів, кримінальне провадження поновили.
e-max.it: your social media marketing partner