Суддю Галагана визнали винним у кермуванні напідпитку

, КП

5719Кіровоградський районний суд області визнав суддю Кіровського районного суду Кіровограда Олексія Галагана винним у кермуванні на підпитку та непокорі поліції, сьогодні, 2 вересня.

Зокрема, Олексія Галагана визнали винним за частиною 1 статті 130 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та статті 185 – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військово-службовця Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Протокол за статтею 122-2 – невиконання водіями вимог про зупинку, закрили.


Тепер Галан повинен виплатити штраф у сумі 3 тисячі 400 гривень.


Адвокати судді з рішенням не згодні та планують подавати апеляцію.


Нагадаємо, суд одночасно розглядав три адмінпротоколи – за частиною 1 статті 130 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, статтею 122-2 – невиконання водєм вимог про зупинку, а також статтею 185 – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Як повідомляла «КП», 25 липня близько опівночі патрульні поліцейські Кіровограда затримали за кермом нетверезого суддю Кіровського районного суду міста Кіровограда. Пізніше суддя заявив, що його побили і поскаржився на патрульних до прокуратури. За фактом імовірного перевищення службових обов’язків патрульними у ході затримання, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.


Як з’ясувала «КП», спочатку – 28 липня – адміністративні протоколи передали до рідного суду затриманого – Кіровського райсуду Кіровограда. Проте, щоб не було суддівської взаємовиручки, 1 серпня матеріали направили до обласного Апеляційного суду, який і визначив підсудність. 2 серпня матеріали отримав Кіровоградський районний суд і призначив дату розгляду.

5847

e-max.it: your social media marketing partner